Kategoriler
E-Ticaret Sistemleri

PrestaShop 1.7 Türkçe Dil Kurulumu

Gün geçtikçe kullanıcı sayısı artan ve yeni sürümü olan 1.7’de sunduğu kolaylıklar ile kullanıcıların dahada beğenisini kazanan, açık kaynak kodlu e-ticaret altyapısı olan PrestaShop’un kurulumunu gerçekleştirdikten sonra, Türkçe dil kurulumunu nasıl yapıyoruz? PrestaShop 1.7 Türkçe dil kurulumunu gerçekleştirmek için, herhangi bir dil dosyası vs. indirmemiz gerekmiyor! Çünkü PrestaShop 1.7 sürümünde Türkçe dil kurulumunu otomatik yapabiliyoruz. Basit bir kaç işlem ile bunu nasıl gerçekleştiriyoruz adım adım görelim.

1. Prestashop 1.7 Türkçe dil kurulumu nasıl yapılır?
2. Prestashop 1.7 Varsayılan dil nasıl değiştirilir?
3. Prestashop 1.7 Çift dil seçeneği ve çift dil para birimi nasıl kaldırılır?


PrestaShop 1.7 Türkçe Dil Kurulumu

 1  İlk olarak yönetici paneline giriş yapın ve sonrasında panel menüsünden International » Translations  sekmesine girin.

PrestaShop 1.7 Türkçe dil kurulumu, yönetici panelinden kurulum.

 2  Açılan sayfada Add/Update a language sekmesinde bulunan, Please select the language you want to add or update seçeneğini Türkçe (Turkish) yapıp, Add or update a language butonuna tıklayıp dilimizi sitemize yüklüyoruz.

PrestaShop 1.7 Türkçe dil kurulumu, yönetici panelinden kurulum.

 3  Ardından tekrar menüden Advanced Parameters » Team sekmesine girip, kullanıcı bilgilerimizin yanında bulunan düzenleme (kalem) butonuna tıklayıp, kullanıcı sayfamıza ulaşıyoruz.

PrestaShop 1.7 Türkçe dil kurulumu, yönetici panelinden kurulum.

 3  Son olarak Language seçeneğini Türkçe (Turkish) yapıp, Save butonuna tıklayıp kaydediyoruz.

PrestaShop 1.7 Türkçe dil kurulumu, yönetici panelinden kurulum.

Artık sitenizi ve yönetici panelinizi Türkçe kullanabilir, Uluslararası » Çeviriler sekmesinden, gerekli dil düzenlemelerinizi yapabilirsiniz.


PrestaShop 1.7 Varsayılan Dili Değiştirme

Yukarıdaki kurulumu yaptıktan sonra mağazanız çift dil seçeneğine sahip olacaktır. Yani sitenizi hem Türkçe hem de İngilizce olarak kullanabileceksiniz. Fakat mağazanızın varsayılan dili İngilizce olacağından site linkiniz; siteadi.com/tr/ şeklinde görünecektir ve yönetici panelinde yapacağınız tüm düzenlemelerde, İngilizce dili ile de düzenleme yapmanız gerekecektir. Bu durumda yapmanız gereken, sitenizin varsayılan dilini değiştirmek. PrestaShop 1.7 mağaza varsayılan dil nasıl değiştirilir? Anlatayım.

 1  Yönetim paneli menüsünden Uluslararası » Yerelleştirme sekmesine gidin.

PrestaShop 1.7 Türkçe dil kurulumu, yönetici panelinden kurulum.

 2  Burada ilk olarak İçe aktarma istediğiniz yerelleştirme paketi sekmesinden Turkey seçeneğini seçip, İçe Aktar butonuna tıklayın. İçe aktarılacak içeriklerde de gördüğünüz gibi; bu işlem para birimi, vergiler vb. gibi içerikleri Türkiye’ye göre ayarlayacaktır.

 3  Sonrasında yine aynı sayfa içerisinde bulunan Yapılandırma sekmesindeki seçenekleri resimdeki gibi ayarlayın;

PrestaShop 1.7 Türkçe dil kurulumu, yönetici panelinden kurulum.

Kaydet butonuna tıklayıp, değişiklikleri kaydedin. Böylece mağaza ana diliniz ve mağaza içerisindeki para birimi, vergi dilimi gibi özellikler tamamen Türkçe olacaktır.


PrestaShop 1.7 Çift Dil Seçeneğini Kaldırma

Yukarıda da dediğim gibi, Türkçe dil kurulumunu yaptığınızda, sitenizin urlsi; Türkçe kullanırken siteadi.com/tr/ İngilizce kullanırken siteadi.com/en/ şeklinde görünecektir. Eğer tek bir dil kullanmak istiyorsanız, PrestaShop 1.7 çift dil seçeneğini kaldırma nasıl yapılır? görelim.

 1  Yönetim paneli menüsünden Uluslararası » Yerelleştirme » Diller sekmesine gidin.
 2  İngilizce dil satırının en sağında bulunan 3 noktaya tıklayıp, açılan pencerede Sil seçeneğine tıklayın.

PrestaShop 1.7 Türkçe dil kurulumu, yönetici panelinden kurulum.

Eğer ki sitenizde çift para birimi seçeneğini de kullanmak istemiyorsanız, aynı silme işlemini Uluslararası » Yerelleştirme » Para Birimleri sekmesinde gerçekleştirin.


Yazar İnternet Psikoloğu

Hayatının büyük bir kısmını Dijital İnteraktif Medya, Fotoğrafçılık ve Müziğe adamış bir birey. Gerek mesleğinde gerekse dijital ortamda bir çok çözüm sağlamış ve tecrübe edinmiş biri olarak, tecrübe ve birikimlerimi tek bir blog altında toparlamak istedim. Ufakta olsa bir şeyler katabilirsem ne mutlu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir